Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard
Robotica

DIGIT-VO BIEDT VMBO LEERLINGEN LESMATERIAAL VOOR HET KEUZEVAK ROBOTICA. DIT KEUZEVAK WORDT GEGEVEN OP TECHNIEK EN ICT COLLEGES DIE ONDER ANDERE HET PROFIEL DIENSTVERLENING & PRODUCTEN (D&P) AANBIEDEN.

KEUZEVAK ROBOTICA VOOR HET VMBO

Elke leerling in een beroepsgerichte leerweg moet keuzevakken volgen. Het keuzevak heeft een beroepsvoorbereidend en oriënterend doel om leerlingen een realistisch beeld te geven van de ontwikkelingen en mogelijkheden over robotica.

Het keuzevak bestaat uit één taak, opgedeeld in drie deeltaken die bestaat uit zowel theorie als praktijk. Elke deeltaak is onderverdeeld in eindtermen en moeten in het onderwijs aan de orde te komen.

De deeltaken zijn:

  1. Oriëntatie op moderne technische toepassingen.
  2. Eenvoudige schakelingen bouwen.
  3. Een eenvoudig geprogrammeerde handeling door een robot laten uitvoeren.

VAKINHOUDELIJKE UITWERKING

Voor het keuzevak is een vakinhoudelijke uitwerking beschikbaar. Het is een voorbeeldmatige uitwerking die je als docent houvast kan geven.

PROEFLICENTIE

Ben jij nog op zoek naar didactisch lesmateriaal voor Robotica in het vmbo?
Vraag hier een proeflicentie aan.


CREËER EEN DOORLOPENDE LIJN NAAR HET MBO

Wie leerlingen studievoordeel wilt bieden, kan dit doen door keuzevakken toe te voegen aan het profiel. De Roelof van Echten college uit Hoogeveen doet dit voor het profiel Mobiliteit & Transport. De leerlingen krijgen een gevarieerd pakket aan keuzevakken aangeboden, waaronder het D&P keuzevak Robotica. De college benut de keuzevakken om zo een doorlopende lijn naar het mbo te creëren.

Naar meer nieuws
Naar boven