VMBO

DIGIT VMBO of losse modules?

Wanneer je wilt starten met DIGIT, kun je kiezen voor de uitgebreide DIGIT VMBO met daarin alle onderdelen van Digitale Geletterdheid of kiezen voor losse modules voor bijvoorbeeld verschillende Office-pakketten.


DIGIT VMBO

Hoe maak je leerlingen digitaal geletterd?

DIGIT VMBO is een totaaloplossing voor computervaardigheid en mediawijsheid. Met DIGIT VMBO heb je een kant-en-klaar online lesprogramma voor tenminste 40+ lesuren. Leerlingen leren effectief, efficiënt en verantwoord om te gaan met ICT.

De inhoud van DIGIT VMBO is in vijf blokken verdeeld en is overgenomen uit het rapport Digitale Geletterdheid dat in 2014 door het SLO is gepubliceerd. Klik op de linkjes voor meer informatie over de inhoud en opzet van dat blok:

De onderdelen Basiskennis ICT, Informatievaardigheden en Computational Thinking geven een brede basis voor efficiënt gebruik van computers, tablets en mobiele apparaten. Deze onderdelen zijn zelfstandig door te werken.

In het onderdeel Mediawijsheid leren jongeren omgaan met, en worden ze bewust van, een groot aantal mogelijkheden van Social Media. Dit onderdeel bevat ook veel klassikale elementen.

Dashboard DIGIT

Prijzen

Wanneer je als school wilt starten met DIGIT VMBO, dan krijg je te maken met jaarlijkse vaste kosten en ook jaarlijkse variabele kosten.


Vaste kosten:  • Abonnement DIGIT VMBO: € 240 euro per jaar, per school

  • Abonnement docentomgeving: € 100 euro per docent, per jaar


Variabele kosten:  • Leerlinglicentie DIGIT: € 19 euro per leerling, voor twee jaar toegang


 


Contact Direct bestellen


DIGIT VMBO-modules

VMBO-modules zijn geschreven voor leerlingen in de onderbouw van het VMBO. Als je niet alle onderwerpen in DIGIT VMBO wilt behandelen, maar slechts enkele, dan bieden deze losse modules uitkomst.

De modules zijn compact en het taalgebruik is eenvoudig. Alleen de onderwerpen die voor deze doelgroep nodig zijn, worden behandeld. De doorlooptijd van modules variëren van 8 tot 10 uur per module.

Hieronder is zichtbaar welke VMBO-modules wij aanbieden, met daarachter voor welke versies wij lesmateriaal hebben:

Windows Win7 Win8 Win10
Word, deel 1 2010 2013/2016
Word, deel 2 2010 2013/2016
Excel 2010 2013/2016
Access 2010 2013/2016
PowerPoint 2010 2013/2016
Outlook 2010
Digiveiligheid Wordt 2x per jaar geactualiseerd.

De modules voor computervaardigheid behandelen de meest gebruikte functies van Windows en Office. De leerlingen leren computervaardigheden eenvoudig aan met behulp van instructiefilms. Leerlingen kunnen ook een pdf met een korte samenvatting lezen.

De module Digiveiligheid maakt leerlingen op een interactieve wijze bewust van onderwerpen zoals cybercriminaliteit, digitaal pesten en veilig gebruik van persoonsgegevens.

Prijzen

Wanneer je als school wilt starten met DIGIT VMBO-modules, dan krijg je te maken met jaarlijkse vaste kosten en ook jaarlijkse variabele kosten.


Vaste kosten:  • Abonnement DIGIT VMBO-modules: € 240 euro per jaar

  • Abonnement docentomgeving: € 100 euro per docent, per jaar


Variabele kosten:  • Leerlinglicentie per module: € 6 euro per leerling, per jaar


 

Contact Direct bestellen