Digitale geletterdheid in het vmbo

DIGIT-vo, vmbo: complete methode of losse modules?

Wanneer je wilt starten met DIGIT, kun je kiezen voor de uitgebreide methode DIGIT met daarin alle onderdelen van Digitale Geletterdheid of kiezen voor losse modules voor bijvoorbeeld verschillende Office-pakketten.


Hoe maak je leerlingen digitaal geletterd?

DIGIT-vo, vmbo is een totaaloplossing voor computervaardigheid en mediawijsheid. Met DIGIT-vo, vmbo heb je een kant-en-klaar online lesprogramma voor tenminste 50+ lesuren. Leerlingen leren effectief, efficiënt en verantwoord om te gaan met ICT.

De inhoud van DIGITvo, vmbo is in zes blokken verdeeld en is overgenomen uit het rapport Digitale Geletterdheid dat in 2014 door het SLO is gepubliceerd. Klik op de linkjes voor meer informatie over de inhoud en opzet van dat blok:

De onderdelen Basiskennis ICT, Informatievaardigheden en Computational Thinking geven een brede basis voor efficiënt gebruik van computers, tablets en mobiele apparaten. Deze onderdelen zijn zelfstandig door te werken.

In het onderdeel Mediawijsheid leren jongeren omgaan met, en worden ze bewust van, een groot aantal mogelijkheden van Social Media. Dit onderdeel bevat ook veel klassikale elementen.

Dashboard DIGIT

Contact Direct bestellen


DIGIT-vo, vmbo: losse modules

Deze modules zijn geschreven voor leerlingen in de onderbouw van het vmbo. Als je niet alle onderwerpen in DIGIT-vo, vmbo wilt behandelen, maar slechts enkele, dan bieden deze losse modules uitkomst.

De modules zijn compact en het taalgebruik is eenvoudig. Alleen de onderwerpen die voor deze doelgroep nodig zijn, worden behandeld. De doorlooptijd van modules variëren van 8 tot 10 uur per module.

Hieronder is zichtbaar welke modules voor het vmbo wij aanbieden, met daarachter voor welke versies wij lesmateriaal hebben:

Windows Win7 Win8 Win10
Word, deel 1 2010 2013/2016
Word, deel 2 2010 2013/2016
Excel 2010 2013/2016
Access 2010 2013/2016
PowerPoint 2010 2013/2016
Outlook 2010
Digiveiligheid Wordt 2x per jaar geactualiseerd.

De modules voor computervaardigheid behandelen de meest gebruikte functies van Windows en Office. De leerlingen leren computervaardigheden eenvoudig aan met behulp van instructiefilms. Leerlingen kunnen ook een pdf met een korte samenvatting lezen.

De module Digiveiligheid maakt leerlingen op een interactieve wijze bewust van onderwerpen zoals cybercriminaliteit, digitaal pesten en veilig gebruik van persoonsgegevens.

Contact

Prijzen

Voor meer informatie over de prijzen, bekijk deze pagina.